Народно събрание

Мустафа Карадайъ: Ние сме за прозрачно финансиране на партиите чрез държавни субсидии

ДПС не е длъжна единствена да понася негативите от всяко популистко поведение и предложение на ГЕРБ и БСП, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната в НС по време на дебата за намаляването на партийните субсидии.

Позицията на ДПС винаги е била ясна – да не се залита в полето на популизма, да се защити демокрацията и плурализма, като се осигури прозрачно финансиране на дейността и кампаниите на политическите партии чрез държавни субсидии, заяви Мустафа Карадайъ по време на дебатите.

"Като краен резултат се случва едно и също – всяка партия залита в полето на популизма с надеждата, че ДПС е отговорна и тя ще пресече техния популизъм. Днес заявяваме, че ДПС не е длъжна единствена да понася негативите от всяко популистко поведение и предложение, и на ГЕРБ, и на БСП“, каза още Мустафа Карадайъ.

Според него всички партии говорят единствено за намаляването на партийната субсидия, но нямат никакви предложения как прозрачно да финансират дейността и кампаниите си.

Мустафа Карадайъ отново призова депутатите да подкрепят предложението на ДПС за нула лева субсидия, но с въвеждане на т. нар. отворено финансиране, което предвижда възможността физически и юридически лица да дават средства на партиите и коалициите.

"Това предложение може да изглежда крайно, но то пресича всякакъв популизъм“, бе категоричен лидерът на ДПС.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност