Народно събрание

Изказване на Йордан Цонев в дебата за държавния бюджет на България

Бюджетът да не се разглежда като торба с пари за социални плащания, а като инструмент за икономическа политика, укори той управляващите.

"10 години сте на власт и 10 години се увеличават всички разходи", каза Цонев, като даде за пример образованието и здравеопазването, където всяка година се наливат повече пари, но това не води до качество, а обратното.  Децата, които са започнали училище при идването на ГЕРБ на власт, вече завършват, а на пазара на труда е пълно с ненужни специалности и неграмотни хора, обърна внимание депутатът от ДПС. "Втори пример - със здравеопазването", продължи Цонев. Преди десетина години 2,5 млрд. за здраве, днес парите са около 5 милиарда, два пъти повече, добави той.

"Ще каже ли някой от българските граждани, че се е повишило качеството на здравеопазването?", попита риторично финансистът от ДПС. Този бюджет не отразява цикъла на икономическо развитие, отсече Цонев, като посъветва управляващите да не се опитват да го рекламират.

 

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност