Народно събрание

В Европейския парламент приеха пет доклада, по които докладчик от АЛДЕ бе Неджми Али

На 5 ноември по време на заседание на Комисията по бюджети на Европейския парламент в Брюксел бяха гласувани 12 доклада, мнозинството от които имат директна връзка със следващата Многогодишна финансова рамка (2021-2027) на ЕС. За пет от приетите досиета докладчик от АЛДЕ бе българският евродепутат Неджми Али.
Първото досие се отнасяше до годишния доклад за финансовите дейности на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Дейността на тази институция е свързана с предоставянето на финансиране за проекти, които помагат за постигане на целите на ЕС във и извън Съюза. По този начин, ЕИБ цели най-вече повишаването на потенциала на Европа по отношение на работните места и заетостта. „Положително оценяваме управлението на Банката за 2017 година“, коментира Неджми Али.
Второто досие бе свързано със създаването на програма „Митници“ за сътрудничество в областта на митническите процедури. Тази програма цели да улесни работата и сътрудничеството между отделните митническите служби в ЕС, както бе заложено в предложението на Европейската комисия за следващата Многогодишна финансова рамка.
Следващите две досиета, по които докладчик от АЛДЕ бе българският евродепутат, бяха посветени съответно на създаването на Финансов инструмент за подпомагане на управлението на границите и визите и на Финансов инструмент за подпомагане закупуването на техническо оборудване за митнически контрол. И двата финансови инструмента са част от Фонда за интегрирано управление на границите.
Последното гласуване бе посветено на Програмата „Правосъдие“ и нейното продължаване след изтичането на настоящата финансова рамка. Тази програма допринася за по-нататъшното развитие на европейското пространство на правосъдие, основано на взаимно признаване и взаимно доверие, по-специално чрез насърчаване на съдебното сътрудничество по гражданско-правни и наказателно-правни въпроси и подпомагане на обучението на съдиите и другите практикуващи юристи.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност