20glasuvay

Народно събрание

Съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ: Идейната разнородност в това правителство и шизофренното поведение на някои персони не водят към добро страната ни

На проведената днес 26.03.2016 г. отчетно-изборна областна конференция на ДПС Смолян, организацията преизбра за областен председател Салих Аршински.

Гости на събитието бяха съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ, народните представители Джейхан Ибрямов и Айхан Етем.

ДПС Смолян избра областен съвет на партията и излъчи делегати за националната конференция на ДПС, която ще се състои на 24 април.

Съпредседателят Мустафа Карадайъ, който е и водач на листата на ДПС в Смолян даде висока оценка за работата на организацията през три годишния мандат. Той поздрави конференцията и призова форума да заяви, като знак за единство сигурността и убеденоста си за това, че д-р Ахмед Доган олицетворява идеологията, филосовията и каузата на Движението за права и свободи. Карадайъ призова структурите на ДПС в региона да работят така, че да реализират на местно и национално ниво приоритетите на ДПС чрез разширяване на присъствието в национален и местен политически периметър. Карадайъ призова да се заложи на повече младежи в партийната работа.

При тази идейна разнородност в това правителство, включително и с това шизофренно поведение на някои персони, като част от сегашното мнозинство, не водят към добро нито страната, нито правителството. Това заяви пред журналисти Мустафа Карадайъ, съпредседател на ДПС, след провелата се областна конференция на партията в Смолян.


„Партията е стабилна, върви напред, ако някой иска да прави други внушения или пък има мераци, които не може да осъществи, това си е техен проблем. Ако има единици от партията, които са се объркали, естествено си намират сами пътя или партията е достатъчно силна, за да им покаже пътя”, отбеляза Карадайъ. На въпрос има ли сближаване на позициите между ГЕРБ и ДПС, той отговори, че ГЕРБ се самообявява като дясноцентристка партия. „ДПС като една либерална организация е ясно застанала в центъра на българската политика от 26 години и от тази гледна точка мисля, че е неизбежно тази картина каквато наблюдаваме в България, при тези процеси които текат в ляво и в дясно и при този стабилен център, няма как да не се получи едно гравитационно поле”, категоричен е Карадайъ. „Нашите анализи показват, че нещата отиват към предсрочни избори. Ние така четем думите на Бойко Борисов, който е съставил този кабинет. Ние така четем думите и на основните фигури от основата партия ГЕРБ, в тяхното отношение и поведение към техните коалиционни партньори. Ние по този начин четем думите и на съставляващите различните коалиционни партньори на ГЕРБ. Самите те точно това казват - че вече не могат да са заедно, ще има развод”, посочи Карадайъ.

 

12899367 10209113422342396 713542557 o

 

12903467 10209113421302370 1827681797 o

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност