Народно събрание

Съпредседателите на ДПС Рушен Риза и Четин Казак и водената от тях делегация се срещнаха с лидера на Републиканската партия на Турция в Анкара

Делегация от представители на ДПС - съпредседателите Рушен Риза и Четин Казак, председателя на групата за приятелство с Турция Ердинч Хайрула, членът на ЦОБ Исмет Кахраман и кметът на Кърджали Хасан Азис бяха приети от председателя на най-голямата опозиционна партия в Турция-Републиканската народна партия(CHP) Кемал Кълъчдароглу. Срещата се проведе вчера във Великото национално събрание на Турция и продължи около час. Присъстваха също секретарят на РНП Кямил Окяй Съндър и депутатът Емре Кьопрюлю.

Основният акцент на разговорите бяха спекулациите от последните няколко месеца по адрес на ДПС, развитието на добрите отношения между България и Турция, укрепването на взаимодействието между побратимените градове и членството на Турция в ЕС.

Председателят на Републиканската народна партия Кемал Кълъчдароглу заяви, че познава отлично политическата обстановка в страната ни, както и спекулациите по адрес на ДПС и изрази мнение, че трябва да се запази целостта на партията, което е от важно значение за представителите на малцинствата. Изрази своето задоволство по отношение на последователната политика на ДПС, като отбеляза, че трябва да има еднакъв подход и равен старт при отношенията с различните политическите партии.

Делегацията на ДПС изказа своите съболезнования във връзка с атентатите в Анкара и Истанбул.

Съпредседателите Рушен Риза и Четин Казак поканиха лично председателя на най-голяма опозиционна партия в Турция Кемал Кълъчдароглу на предстоящата IX-та Национална конференция на ДПС, която ще се проведе на 24 април 2016 година.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност