Народно събрание

Представители на ръководството на ДПС на официална визита в Анкара

Делегация от представители на ДПС - съпредседателите Рушен Риза и Четин Казак, председателя на групата за приятелство с Турция Ердинч Хайрула, членът на ЦОБ Исмет Кахраман и кметът на Кърджали Хасан Азис са в Анкара на официално посещение. Днес те проведоха среща с лидера на Партията на националното движение (MHP) Девлет Бахчели. На срещата присъстваха депутатът и член на Междупарламентарната група за приятелство Турция-България Сафет Санджаклъ и бившият народен представител Бюлент Белен.

Срещата премина в дух на добронамереност, приятелство и взаимно разбирателство, като делегацията на ДПС изказа своите съболезнования във връзка с терористичните атаки в Анкара и Истанбул.

Представителите на ДПС запознаха Бахчели с актуалната ситуация в страната, проблемите и предизвикателствата, пред които е изправена ДПС и представиха отговорната позиция на Движението за права и свободи по най-наболелите въпроси и теми, като подчертаха водената кампания на нападки и спекулации, която водят определени кръгове.

Председателят на Партията на националното движение Девлет Бахчели изрази пълното си разбиране и готовност за подкрепа. Той подчерта, че ПНД следи от 26 години политиката на ДПС за отстояване на правата и свободите на малцинствата,  както и отговорните й позиции за общата сигурност и просперитет на България. Бахчели даде висока оценка за тази последователна политика на ДПС и за запазеното единство на партията, като декларира, че няма да се допусне някой да вбие клин в това единство.

И двете страни изразиха ангажимента си за това да полагат взаимни усилия за добруването на хората чрез развитие и задълбочаване на добрите междусъседски отношения.

 

 

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност