Народно събрание

Йордан Цонев: ГЕРБ нямат морално и юридическо основание за исканата оставка (видео)

Цонев обясни, че няма правни аргументи за исканата оставка. По думите му всеки народен представител има функционален имунитет, за да може да изказва своите становища. Искането на Жаблянов за почитането на други жертви на режими в страната също не е нарушаване на правилника на Народното събрание, смята Цонев. ДПС осъжда Народния съд и е било последователно в тази си позиция, и днес не можем да се съгласим с личната оценка на Валери Жаблянов, каза Цонев. По думите му обаче позицията на Жаблянов е в лично качество и БСП са показали това като са се разграничили от неговата позиция.

Йордан Цонев заяви, че от ГЕРБ проявяват двоен стандарт по отношение на Възродителния процес и даде пример с изказване на председателя на комисията по вероизповеданията и правата на човека Красимир Велчев, в което той казва, че жертвите били пострадали в злополука. Това не са жертви на злополука, а са жертви на престъпление срещу човечеството, подчерта Цонев. Когато поискахме оставката на Велчев, вие не проявихте този морал, който днес проявявате, обърна се той към депутатите към ГЕРБ.

Цонев заяви, че ГЕРБ проявяват двоен стандарт и по отношение на Луковмарш, тъй като общинските съветници от партията в Столичния общински съвет са защитили тази проява. Съветвам ви да си изчистите двойния стандарт, защото хората гледат, каза още Йордан Цонев. „Няма да участваме в този фарс, който има друга цел - да не говорим за „Луковмарш", изтъкна той.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност