Народно събрание

Съпредседателят Четин Казак:Всички структури на ДПС са в кондиция и отлив на членове няма

Всички структури на ДПС са в кондиция и отлив на членове няма, допълни съпредседателят на партията Четин Казак. Той посочи, че ДОСТ не е заплаха за Движението. По думите му ДПС не се притеснява и от евентуално въвеждане на задължително гласуване, макар че е против такава стъпка.
Казак посочи, че на редовната национална конференция на партията на 24 април ще бъде направена преценка кой е най-добрият вариант за структуриране на ръководство на формацията. Той допълни, че всички структури на ДПС са единодушни, че единственият лидер на Движението е Ахмед Доган. Който и да стане председател на партията, той си е лидер, каза Казак.
За ситуацията в страната той посочи, че тъй като управляващата коалиция се тресе от крамоли и борби за власт и влияние, няма да е странно ако се стигне до сериозна политическа криза. Вече мина един вот на недоверие, нищо чудно скоро да има нов и ако ДСБ решат да ни подкрепят, няма да имаме нищо против, каза още Казак. По повод предстоящите президентски избори съпредседателят на ДПС посочи, че партията ще реши дали ще издига кандидат или ще подкрепи някого, едва след като останалите партии заявят своите номинации.

ДСБ явно разбират реформите в страната само като консумация на власт, каза днес във Варна депутатът от ДПС Йордан Цонев. Според него настоящите трусове в управляващата коалиция потвърждават тезата на Движението, че в този формат коалицията не работи в полза на страната, въпреки усилията на премиера и ГЕРБ. Ако ставаше въпрос само за ДСБ, щяхме да сме спокойни, но в момента става въпрос за стабилността на държавата и управлението в много сложен момент и за региона, и за Европа, допълни Цонев. По думите му поне до президентските избори е добре да няма предсрочни парламентарни. Ако управляващата коалиция ще бъде в такова лошо състояние обаче, не знам дали ГЕРБ ще издържат на такова напрежение, защото те носят цялата отговорност, а властта е споделена, каза още депутатът.
На деветата областна конференция на ДПС Варна присъстваха съпредседателят Четин Казак и народните представители Йордан Цонев, Камен Костадинов и Ерджан Ебатин. Във форума участваха 211 делегати, , които представляваха близо 2800-те члена на Движението в региона.

(БТА,19.03.2016 г.)

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност