20glasuvay

Народно събрание

ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА СТАНА „ЕВРОДЕПУТАТ НА ГОДИНАТА”

Евродепутатът и зам. - председател на групата на АЛДЕ Филиз Хюсменова получи наградата „Евродепутат на годината” на изданието на Европейския парламент „ParliamentMagazine” в категорията "Заетост и социални въпроси". Хюсменова беше една от номинираните в тази област заедно с нейни колеги от Италия и Дания. Престижната награда е учредена като признание за постижения на евродепутати, чиято работа има пряко отражение върху живота на европейските граждани. Победителите се определят след гласуване от всички членове на Европейския парламент.

Наградата на Хюсменова е резултат от работата й по законодателни предложения и активността й по темите за правата на жените, равния достъп до майчино здравеопазване, равни условия за труд, мобилността на работещите в Европейския съюз.

„Наградата ми в областта на заетостта и социалните въпроси означава, че проблемите, по които работя са значими и че приносът ми за тяхното решаване е забелязан. Тя означава защитени права на европейците, а специално за българските граждани - че имат активно представителство в Европейския парламент.” - коментира Филиз Хюсменова.

 

Наградите на „Parliament Magazine” се връчват от 2005 г. Те са разпределени в 20 категории и оценяват работата, и приноса на евродепутатите в съответната политическа сфера.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност