Народно събрание

Предложенинията на ДПС за промени в Закона за концесиите бе отхвърлено от управляващата коалиция ГЕРБ-ОП (видео)

Предложените от ДПС промени в Закона за концесиите касаещи възможността на общините и местната власт да участват пряко  процеспо отдаване на концесиите и с контролни правомощия.  В същото време това ще осигури развитие на местната икономика, създаването на по-добра среда на малкия бизнес, справедливо разпределение на ползите от концесия между държавата и общините.

ПГ на ДПС застава зад интересите и прехраната на хиляди български граждани  и посредством промените   се насърчава заетостта в необлагодетелствените райони и в такива, в които демографската криза е много видима, тва заяви Елхан Кълков  от трибуната на НС.  Предложението на ДПС не бе подкрепено от управляващата коалиция ГЕРБ-ОП.

Джавдет Чакъров допълни  че „Децентрализирането и регионализацията на общините е един от основните принципи на  европейска политика   и компетенцитте, които се възлагат на общините не трябва да се подценяват. Освен това има прецедент с отдаването на минерални води да бъдат отдавани на концесия от страна на общините, защо това да  не се случи и скално  облицовачните материали.  Призовам  да има воля за подкрепа от страна на всички народните представители, защото по този начин би намляла административната тежест. ”

ПГ на ДПС ще продължи да отстоява за промяна на Закона на концесиите и отпаданет на административната тежест.  

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност