Народно събрание

Коментар на зам.-председателя на ПГ на ДПС Йордан Цонев след срещата с БСП за вот на недоверие

Депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви пред журналисти, че ПГ на ДПС е получила задача от Централния съвет на партията да демонтира кабинета „Борисов“ 3, защото е вреден за страната. „Приехме инициативата на БСП да участваме в консултации за вота. Обединили сме се около това, че е удачно веднага след приключване на бюджетната процедура да започне вотът на недоверие“, каза той. По думите му ДПС приема първата тема провал в борбата с корупцията. „Ние също смятаме ,че е така. Не се притесняваме да дискутираме тази тема. Отбелязахме само на колегите, че темата за борбата с корупцията съществува във всички останали теми, по които можем да имаме вот на недоверие“, допълни Цонев. 

Депутатът от ДПС посочи, че са оставили за следващата седмица техните ръководни органи да решат. „Има още няколко теми, по които ще говорим. Колегите от БСП подадоха като втора тема – ние също я смятаме за много–много основателна за вот – темата за националната сигурност и провалът на политиката в тази област и корупцията в тази област. Ние също изказахме предложения за две теми – провал на демографската политика на това правителство“, каза Цонев.

„Имаме четири теми по които следващата седмица трябва да изберем една от тях. Провал на политиката с борба с корупцията, втората национална сигурност и отбрана, демографска та политика и политика на здравеопазването.”

„Демографската политика в програмите на четирите партии-ГЕРБ, Обединени Националисти, ДПС и БСП е централно. Демографската политика като заплаха за националната сигурност, за бъдещето на България. И в тази тема се съдържат всички останали теми. И другата тема е политиката на  здравеопазването.”

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност