Народно събрание

Делегацията на ДПС се срещна с представители на изселническите организации от Тракийската част на Република Турция

Делегацията на ДПС състояща се от народните представители Ердинч Хайрула, Мехмед Атаман и Салиха Емин, отговорника на ДПС за Турция Исмет Исмаил и отговорника за Тракийския район в Турция Гюнер Четин вечеряха с представителите на изселническите организации от Тракийската част на Република Турция. На срещата присъстваха следните неправителствени организации: Ергене Булгаристан Гьочменлери Дернеи, Ергене Герловолулар Дернеи, Киликадълълар Дернеи, Бисадер Балкан Гьочменлери Дернеи, Балкантюрк Айдънлар Дернеи, Черкезкьой Балкан Тюрклери Дернеи, Сарай Балкан Тюрклери Дернеи и Хавузлар Гюзеллещирме Дернеи.

На срещата изпъкваха имената на Емре Кьопрюлю – народен представител в Турския Меджлис от Народно републиканската партия, Бюлент Белен - бивш народен представител от Партия на националното действие и Юнал Байсан – кмет на Голяма община Чорлу. Също така присъстваха и основатели на Движението за права и свободи. Сред останалите участници бяха кметове на общини, кметове на райони и общински съветници с изселническо потекло.

Най-важните точки от разговорите бяха събитията от последните месеци и развитието на добрите двустранни отношения. Както винаги досега, представителите на изселническите организации и политическите партии изразиха своята подкрепа към последователната политика, която води Движението за права и свободи.

IMG 2921

IMG 2929

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност