20glasuvay

Народно събрание

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПС ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА СЕ ОБЯВИ ЗА НОВА ПОЛИТИКА КЪМ МЕСТНИТЕ ОБЩНОСТИ И УЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

Училищата и детските градини в малките населени места имат нужда от подкрепа от местната общност, но и от нова политика на общинско и държавно ниво – коментира зам.-председателят на ДПС и евродепутат Филиз Хюсменова по повод откриването на учебната година. Поради обезлюдяването на селата, местните училища и детски градини с всяка следваща година срещат по-големи трудности за задържането на децата. Според нея това е проблем не само на училищата, а на развитието на страната.

Хюсменова спази традицията си по повод началото на учебната година и на 15-ти септември подкрепи отново учебно заведение в област Силистра - ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в с. Черник, общ. Дулово. Тя дари спортни принадлежности за оборудване на физкултурния салон и учебна литература за училищната библиотека. 

Директорът на училището Юксел Хамза сподели, че все по-трудно се справя с мотивирането на родителите да запишат детето си в училището на село. Младите предпочитат града, въпреки, че педагогическият и непедагогическият персонал влагат цялата си енергия да направят училището привлекателно както за децата, така и за техните родители, и въпреки че през изминалата учебна то постигна много добри резултати на националното външно оценяване за седми клас в област Силистра, коментира директорът.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност