Народно събрание

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ участва в Регионалната академия за либерализъм, чийто домакин е Младежко ДПС

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ взе участие в Регионалната академия за либерализъм на тема „Социални медии и политическа комуникация”, организирана от LIBSEEN. В своето въвеждащо слово председателят Карадайъ поздрави участниците в акaдемията – млади либерали от Балканите, Централна и Източна Европа. Той запозна младежите с историята на партията и нейната философия и постави акцент върху уникалността на Българския етнически модел, основан от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Българският етнически модел е в основата на това в България да има мирен преход от комунистическия режим към демокрацията, независимо от престъпленията на държавата и геноцида, който е прилаган към малцинствата. Този модел е историята и философията на ДПС, а това от своя страна доведе до това България да стане член на НАТО и на ЕС, отбеляза Карадайъ.

В контекста на национализмите и радикализмите, които са почти даденост на Балканите, но и на мода в Европа, ние като либерали трябва да живеем с надеждата, че усилието да останеш човек е единственото, което си струва дори когато изглежда непосилно, завърши председателят на ДПС.

Регионалната академия за либерализъм е част от поредица обучения за обучители, чийто домакин е Младежко ДПС. На академията присъства и евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк.

IMG 3015

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност