20glasuvay

mobileheaderep2019

Народно събрание

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с евродепутата от групата на Eвропейските консерватори и реформисти Саджат Карим

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заедно със зам.-предстедателя на ДПС Ахмед Ахмедов и евродепутатa Илхан Кючюк проведоха среща с евродепутата от Великобритания член на групата на Eвропейските консерватори и реформист-Саджат Карим. По време на срещата беше обсъдената тема за Брекзит, както и актуалната политическа ситуация в Европа и в България.

Евродепутатът Саджат Карим изрази своята готовност за сътрудничество и задълбочаване на партньорството между Великобритания и България , въпреки напускането им от ЕС. Брекзит е проблем, които трябва да се разреши с пресичане на партийните граници, в името на обединена Европа и гражданите на Европа. Борбата ни с евроскиптиците не е приключила,защото за нас демокрацията е процес, а не събитие, каза евродепутатът Седжат Карим.

Брекзит е сигнал за състоянието на ЕС, доверието в ЕС и гражданите на ЕС. Брекзит е повод да се замислим върху основните теми и посоката на развитие на ЕС. Очакваме да разберем какъв ще бъде крайния резултат и какъв модел ще се оформи.

Брекзит е процес върху цялото, който влияе на страните-членки и страните-членки поотделно влияят на общото цяло. Процесът не е едностранен. Тази тема не може да се затвори в отделните партии, сподели Карадайъ повреме на срещата.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ представи политическата ситуация в страната и изрази своите опаснения относно участието на националистите в управлението. Включването им във властта е лош знак за обществото, вследствие на което омразата, противопоставянето и агресията станаха нещо нормално, заяви Карадайъ. Движението за права и свободи ще направи всички необходимo за изключването им от управлението. Защото толерантността, мирът , заедността и съвместно съжителство нямат алтернатива, заключи председателят на ДПС .

Срещата се проведе след приключване на  публична дискусия на тема „Брекзит и бъдещето на Европа”, организирана от евродепутата Илхан Кючюк.

IMG 2663

Печат Е-мейл

footerimage

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност