Народно събрание

МУСТАФА КАРАДАЙЪ НА СРЕЩА С ЛИДЕРА НА СОЦИАЛИСТИТЕ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА: ДПС НЯМА ДА СЕ ПРИМИРИ С КРАЙНИЯ НАЦИОНАЛИЗЪМ В УПРАВЛЕНИЕТО

ДПС няма да се примири с крайния национализъм в управлението на България, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на срещата му с  председателя на парламентарната група на социалистите и демократите /ПЕС/ в Европейския парламент Джани Питела. Срещата е част от програмата на Карадайъ в Брюксел по повод  участието му в лидерската среща на либералите в Европа. В нея се включиха още ръководителят на делегацията на ДПС в Европейския парламент и зам.-председател на партията Филиз Хюсменова и лидерът на партията ПЕС Сергей Станишев.

Мустафа Карадайъ подчерта, че обикновено на всяко правителство се дават 100 дни и след тях се анализира и коментира управлението, но че ДПС още преди да бъде сформирано правителството е отправяло предупреждение за поведението и езика, който използват националпопулистите.

Лидерът на ДПС обясни, че настоящото българско правителство изпраща сигнали към обществото в България и в Европа. За него е неприемливо ГЕРБ, които  споделят ценностите на Европейската народна партия и при представената от тях предизборна програма да сформират правителство с националпопулисти. За разлика от други европейски държави, в които цялото общество се мобилизира срещу тях, у нас те бяха поканени във властта, обобщи Мустафа Карадайъ.

Лидерът на ПЕС в Европарламента Джани Питела припомни, че нееднократно и ясно е изразявал позицията си по отношение на популизма и национализма в Европа. Той отново изрази непримиримостта си и готовност да се подготвят условията за политическа промяна. Питела заяви, че е важно какво може да се постигне заедно и какви ще са конкретните стъпки, и че е необходимо да се реагира на всичко, което се случва. 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност