Народно събрание

ЗАПОЧНА ВИЗИТАТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА дпс МУСТАФА КАРАДАЙЪ В БРЮКСЕЛ

Със среща със заместник – председателя на Европейския парламент Александър Граф Ламбсдорф ще започне визитата на председателя на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ в Брюксел. Карадайъ е на посещение в Белгийската столица от 20-ти до 23-ти юни. Поводът е участието му в лидерската среща на либералите в Европа, която ще се състои на 22-ри юни в двореца „Егмонт”.

Срещата е организирана по покана на председателя на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа /АЛДЕ/ Ги Верхофщадт, председателя на партията АЛДЕ Ханс Ван Баален и председателя на Европейска демократическа партия Франсоа Байру. На нея ще присъства също и Филиз Хюсменова - ръководител на делегацията на ДПС в Европейския парламент, и зам.- председател на ДПС.

Очаква се в срещата на лидерите - либерали да се включат министър-председателите – либерали на Белгия, Холандия, Дания, Люксембург, Естония, Финландия и Словения. Ще бъдат дискутирани въпроси от предстоящото заседание на Европейския съвет като миграцията и сътрудничеството в областта на сигурността и отбраната, задълбочаването на единния пазар, външната политика на Европейския съюз, включително Брекзит.

Програмата на посещението на Карадайъ включва още отделни срещи с Александър Граф Ламбсдорф, зам.-председател на Европарламента, с председателя на парламентарната група на социалистите и демократите /ПЕС/ в Европейския парламент Джани Питела, както и с председателя на партията АЛДЕ Ханс Ван Баален.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност