Народно събрание

ЕВРОДЕПУТАТ ФИЛИЗ ХЮСМЕНОВА: НЯМА ПРЕЧКА ПОЛИТИЦИ И ДЪРЖАВНИЦИ ДА ОФОРМЯТ БЪДЕЩЕТО НИ ЗАЕДНО

Българските политици и държавници са имали и продължават да имат ясна визия за мястото на страната ни. Няма пречка те да участват в оформянето на бъдещето ни и да правят това заедно, и заедно с всички, които имат интерес и идеи – този извод направи евродепутатът Филиз Хюсменова при закриването на първия панел на дискусията „Европа отново на път”, на който тя беше модератор. Инициативата за събитието е на  Сергей Станишев, президент на Партията на европейските социалисти, който го посвети на 10-годишнината от членството на България в Европейския съюз.

За първи път трима премиери - Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов участваха заедно, дискутирайки направеното в България и бъдещето на Европейския съюз. В първия панел на дебата се включиха още вицепрезидентът Илияна Йотова и председателят на БСП Корнелия Нинова.

Филиз Хюсменова припомни, че дебатът по Бялата книга на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер започна. Време е този важен обществен разговор да стартира и в България. Иначе рискуваме да останем в периферията при дискусиите и взимането на важните решения, добави тя. Тя уточни целта на дискусията: „Проевропейските сили и личности у нас - да потърсим заедно консенсус по това кой от предложените сценарии ще бъде най-добър за Европа, в това число и за България. Както и да направим опит да се обединим около приоритети непосредствено преди и по време на председателството ни на Съвета на ЕС.”

Освен премиерите, в дискусията „Европа отново на път” участваха външни и европейски министри на България, евродепутати, народни представители, посланици от страните-членки на ЕС, представители на медиите и на гражданското общество, политолози, анализатори, общественици, представители на научните среди.

768x432

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност