Народно събрание

Позиция на Централния Предизборен Щаб на ДПС

Обезпокоени сме от репортажите от 24 март 2017 г. от пунктовете на границата с Република Турция, които показват български политици, лидери на партии, участващи в изборите за народни представители, с поведение, което е недопустимо и е в разрез  с всякяква представа за нормално поведение и отношение към хора. Става въпрос за български граждани, които изразяват желание да гласуват в изборите. И не само това – те са хора и граждани с валидни документи за самоличност и имат право да влязат на територията на страната ни.
Обръщаме се към всички компетентни български органи и институции да предприемат спешно всички мерки за преустановяване на всички действия, които на първо място противоречат на Конституцията на Република България, на българските закони, на международни договори и европейски актове. Призоваваме главният прокурор да се самосезира и да разпореди незабавна проверка на случилото се на 24 март 2017 г. на пунктовете на границата ни с Турция в рамките на своята компетентност.
Призоваваме всички демократични български партии да осъдят категорично това поведение на т.нар. патриотични формации и да се разграничат от тях.
 
                                                                                                  ЦЕНТРАЛЕН ПРЕДИЗБОРЕН ЩАБ
                                                                                                                   24.03.2017

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност