Народно събрание

Членове на ръководтсвото на ДПС се срещнаха с представители на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

 

Представители на ДПС в лицето на  Четин Казак – зам.-председател на  Парламентарната асамблея на НАТО и Юнал Лютфи член на ЦОБ с ресор „Международна дейност” се срещнаха с представители на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.  По време на срещата бяха засегнати няколко основни теми свързани с бъдещето на ЕС и  приоритетите на България по време на предстоящето ни председателство.

В своето експозе Юнал Лютфи ясно очерта позицията на Движението за права и свободи, която категорично отхвърля  подхода  за  развитие на Европейския съюз  на две скорости. Той заяви, че това би разделило и противопоставило държавите членки на ЕС. „Обособяването на едно основно ядро на ЕС би било пагубно за  Съюза. Именно заради това Европа трябва да остане обединена”, бе категоричен той.

Като основни приоритети по време на председателството на България, Движението за права и свободи ясно постави два акцента . На първо място ускоряване и задълбочаване  на процеса на дискусията относно бъдещето на Европейския съюз   и уточняване на детайлите на 5-те предложени  варианта за развитие. Юнал Лютфи  изрази позицията, че ЕС в никакъв  случай не трябва да бъде оставена да се развива на две скорости.  И на второ място  като приоритет той посочи  разширяването на ЕС на  Западните Балкани, идея която Движението за права и свободи  защитава  и смята че трябва да бъда включена като  част от приоритетите.

Четин Казак от своя страна увери представители на ПАСЕ, че Движението за права и свободи е доказала  през последните 27 години, че е българска  либерална партия. Той подчерта че това е единствената  партия, която защитава малцинства в България, техните права и свободи. Чрез участието си както в Европейския парламент , така и в българското Народно събрание ДПС отстоява българския национален  интерес и не  е позволявала никога  намесата на други страни.

В своето изложение Юнал Лютфи обобщи , че ДПС води позитивна кампания, в която призова да не се използва езика на омразата.  Той подчерта, че ДПС  е за утвърждаването на едно обединено общество около принципите и ценностите на либералната демокрация.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност