20glasuvay

Интервюта

Народният представител Янко Янков: Бежанският процес трябва да се управлява

Няма опасност от бежански натиск, а има реализация на такъв. Ние приехме закон, който дава възможност въоръжените сили при определени обстоятелства да охраняват границите на България, за да може да се постигне реално ефективно управление на бежанския поток. Никой няма намерение да спира бежанците, които влизат в България, но този процес трябва да бъде управляем, да влизат в България реално хора, които имат наистина статут на бежанци, хора, които реално бягат от заплахите за живота си. Но тези хора трябва да бъдат проверявани, трябва да бъдат с ясен статус - как влизат в страната.
Това, което приехме, дава възможност в по-екстремни ситуации въоръжените сили да се включат ефективно в охраната на българските граници. Няма как да се охранява нещо от някого, без той да бъде оборудван достатъчно добре и въоръжен. Тук няма да бъде използвано специално въоръжение и военна техника, но не можем да пратим нашите военнослужещи и войници, без да могат в определени ситуации да защитят, ако се наложи, живота си. Полицаите, които охраняват границите, са въоръжени. По същия начин ще бъдат и военнослужещите, които ще охраняват границата.

(в. "Политика", 07.03.2016 г.)

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност