Интервюта

Джейхан Ибрямов, народен представител от 11-ти МИР Ловеч: Българският народ даде ясен сигнал, че иска промяна

Г-н Ибрямов, Какво да очакваме през новият политически сезон? Кои са предизвикателствата?

Очакванията ми са разума да надделее над илюзиите, което ще рече да се взимат креативни решения, а не популистки. Българският народ даде ясен сигнал, че иска промяна. Хората искат коренно ново управление с ясна гаранция за стабилност, сигурност и запазване на евроатлантическата ориентация на България. Колкото до предизвикателствата – те са твърде много за твърде краткия оставащ период на живот на това Народно събрание. Например за мен е безпредментно да се разглеждат промени в Изборния кодекс за оставащите няколко дни работа. Те (промените) трябва да се подложат на широк дебат, да се потърси и експертно мнение, а не да одобряваме писани на коляно изменения. А в следващият парламент, пак през този политически сезон, очаквам по-висока степен на професионализъм при работата в Народното събрание. И разбира се повече диалог.

След няколко дни новият президент Румен Радев ще разпусне 43-то Народно събрание. Какво успяхте да свършите и какво ще отчетете пред избирателите си в област Ловеч?

Не виждам връзка между настъпващия президентски мандат и края на 43-то НС. Това се две различни власти, които трябва да работят в координация и да запазят своя сувернитет. Що се отнася до свършената работа би било неестествено, който и да било народен представител да каже какво е свършил. Защото това е субективна оценка. Трябва да отбележа, че в настоящата  българска политическа реалност възможностите на опозиционен народен представител са силно ограничени. Единствено меродавна е оценката на избирателите, на суверена. В този смисъл мога да кажа какво сме се опитали да направим:

  • По- тясно сътрудничество с местните власти;
  • Участие в дебати и разговори, инициирани от различни общини в региона, свързани с решаването на наболели проблеми (инфраструктурни, социални, административни);
  • Чести срещи и контакти с различни работодателски организации и работодатели;
  • Организиране на приемни дни поради огромното желание на избирателите от ловешки регион;
  • И най-важното- успях да установя по- тесен контакт с хората в областта. И доколкото усещам има по- голяма степен на доверие между нас.

Как ще продължите да бъдете полезен за област Ловеч и след като напуснете депутатската банка?

Един народен представител не бива да си въобразява, че представлява регион за един, два и т.н. мандата. Създаде се емоционалана връзка между мен и хората, с които съм се срещал. В този смисъл където и да бъда, какъвто и да бъда, аз ще държа да имам близки отношения с всички тях. Приятелските отношения си остават непроменени, и това няма никакво отношение към мандата. Духовната връзка си остава.

(http://lukovit-news.com, 13.01.2016 г.)

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност