Интервюта

Зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов: Правим организация за настаняване на хората в Хитрино, останали без дом

За съжаление, все още не можем да стигнем до с. Хитрино. След като получим разрешение, имаме готовност, заедно с нашите доброволчески отряди. Пристигат и дарения вече. Молбата ми е дарителите да изчакат, защото самите хора все още ги няма в селото.

Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ заместник-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов.

Очакваме да имаме допуск след приключването на изпразването на цистерните и да поемем нещата с оглед на почистване на това, което е останало. Аз съм в района и правим организация, съвместно с общинската администрация, след като получим този достъп, за настаняване на хората, които нямат къде да живеят

Тук сега се прави анализ на сградите, които могат много бързо и спешно да бъдат пригодени към настаняване на хората, но все още основният проблем е с това, че нямаме достъп до село Хитрино.

Всички евакуирани в момента са настанени при свои роднини в съседните села, коментира Ахмедов, който обясни и защо част от жертвите ще бъдат погребани в съседни села:

Повечето жители на село Хитрино са пришълци от съседните села, т.е. навремето са решили да се установят, но корените им са в съседните села, така че аз предполагам, че това не е голяма драма.

Хората трябва да имат яснота за бъдещето си, категоричен е Ахмедов. 

Аз се надявам и Червеният кръст вече малко по-сериозно, било с психолози, било с това, което те най-добре знаят, все пак да помогнем малко и психически на тези хора. Те имат нужда от това, но предполагам, че в рамките на един-два дена ще се поуспокоим.

За звуковия файл ТУК

(БНР, 12.12.2016 г.)

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност