20glasuvay

Интервюта

Зам.-председателят Ахмед Ахмедов: Надявам се в скоро време да имаме възможност съвместно доброволците да окажем помощ на пострадалите

Водещ: Сега връзка със зам.-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов. Защото вчера ДПС започна акция по набиране на доброволци, които да окажат помощ на пострадалите след взрива. А пък г-н Ахмедов беше посочен като човек, който на място ще координира доброволците. Здравейте.


Ахмед Ахмедов: Здравейте на вас и на вашите слушатели.


Водещ: Каква организация създадохте до момента и какви са плановете ви, предвид това, че Хитрино е затворено и все още там няма нужда да влизат доброволци?


Ахмед Ахмедов: Да, първо искам чрез ефира на вашето радио да изразя моите съболезнования към роднините и близките на починалите, а също и нашата съпричастност към пострадалите. Аз веднага, след като разбрахме за инцидента, дойдох на място, също така и председателят на ДПС, колеги от района бяхме на място. Направихме организация за доброволци чрез нашите младежки структури, направихме организация за кръводаряване. Знаете, имаше спешна нужда от това. Но всички вече разбрахме, че след решението на кризисния щаб вчера, бяха изолирани хората, бяха настанени при свои близки и роднини. Само една малка част, тоест около 13 човека бяха настанени в Шумен. Нямаше къде да отидат. И направихме нужната организация. Но на този етап ние сме на изчакване. Тоест нашите доброволци очакват от нас и по-точно и кризисния щаб решение кога може да се влезе в Хитрино. Всички сме информирани вече от медиите. Ние очакваме тук в кризисния щаб, че на този етап ние не може да влезем в Хитрино, тоест още няма условия, които да гарантират безопасност на нашите доброволци. Като знаете, основното е да няма вече повече жертви, да има безопасност за хората и се надявам в скоро време, след като приключат операциите по източване или извеждане на тези цистерни, ние съвместно с доброволците да направим нужното, необходимото, за да бъдат помогнати, за да може да помогнем на пострадалите, за да може да успокоим хората. Това е нашата организация засега.


Водещ: Колко доброволци са в готовност да влязат в Хитрино и каква работа сте готови да вършите, най-вече по разчистването на развалините, или с кого сте във връзка, за да знаете къде сте необходими?


Ахмед Ахмедов: Ние сме във връзка и с нашите структури, и с граждани, които се обаждат. Водим регистър на техните телефони. Естествено ги информираме. Имаше, голяма част от тях имаха желание веднага да тръгнат. Една част дойдоха ..., тук не бяха допуснати до Хитрино с цел безопасност. Имаме готовност, имаме координация, имаме контактите. И те изчакват, хората. Естествено, нашата помощ ще е в разчистването на тези съборени къщи, в разчистването на обществените сгради с една-единствена цел – да приведем общината в работен режим. Тоест колкото по-бързо общината, общинската администрация започне да работи и по този начин по-бързо ще се помогне на хората, по-бързо ще се успокоят хората и ще преминат в един нормален режим с цел, че сезонът е зима, зима е и ние сме обезпокоени за подслона на хората, обезпокоени сме за тяхното изхранване. Освен хората, има и добитък в населеното място. Предполагам, че нашите доброволци ще бъдат в помощ на всички – и на тези много сериозно пострадали, и на тези, които са с, така, частични, малки разрушения по къщите. Изобщо във всеки един аспект от първа необходимост.


Водещ: Благодаря ви. Да се надяваме, че ще имате достатъчно хора, които да организирате в помощ на Хитрино, когато стане нужда да се влезе и да се помага и да се работи там, защото всяка ръка ще бъде ценна. Зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов.

(БНР, 11.12.2016 г)

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност