20glasuvay

mobileheaderep2019

Интервюта

Хамид Хамид: Нямам информация за училища на Гюлен в България

Има нужда от обща позиция на българския парламент и българската държава като цяло, въпреки че е рано за декларация, защото всяка изтървана дума в този момент може да причини сериозни щети на двустранните отношения. Това заяви в предаването „Преди всички“ депутатът от ДПС Хамид Хамид по повод неуспешния опит за преврат в Турция. По думите му ситуацията в Турция се нормализира. Хамид изрази одобрението и подкрепата на ДПС за действията на българското правителство: 

Подкрепяме позицията на външно министерство и на правителството, не споделяме и критиките към посланик Нейнски, че мълчи. Поведението на генералния консул в Истанбул беше много адекватно. Положиха се максимални усилия за българските граждани в Турция.

Трябва да запазим спокойствие и да изчакаме хладнокръвния анализ на обстоятелствата около неуспешния преврат, както и официалната позиция на турската държава, подчерта Хамид и допълни, че никакъв опит за преврат не е оправдан. Смъртното наказание е отречено в цяла Европа, а Турция е страна и по европейската конвенция за правата на човека, обясни още Хамид, според когото е безполезно да гадаем дали Турция ще отмени смъртното наказание. Турция изпълнява споразумението си с ЕС и затова бежанският поток буквално спря, припомни Хамид.

Нямам информация за училища, спонсорирани от ислямския проповедник Фетулах Гюлен в България – така Хамид Хамид коментира тезата на турския посланик у нас Сюлейман Гьокче, заявена в негово телевизионно интервю.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл ТУК

 

(БНР, 20.07.2016 г.)

Печат Е-мейл

footerimage

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност