Интервюта

д-р Хасан Адемов: Важно е министърът да е експерт, но и да може да обясни политиките, които провежда

Според депутата от ДПС д-р Хасан Адемов, председател на парламентарната комисия по социалната политика и бивш социален министър, никой не се съмнява в експертните качества на Бисер Петков, но безспорно е, че премиерът е този, който има право по всяко време да поиска и да получи оставката на който и да е министър.

По думите му е важно министърът да е експерт, но и да може да обясни политиките, които провежда.

"Бисер Петков трудно можеше да се впише в ролята на човек, който обяснява, защото е по-възприеман в експертните, отколкото в масовите среди. Но никой не може да го обвини, че е популист. Никога не е прибягвал до този, понякога позволен за политиците инструмент".

Адемов заяви, че Бисер Петков няма подкрепа от политиците, защото той не е политик. Според него, ако и Деница Сачева не получи подкрепата на депутатите от управляващото мнозинство и на социалните партньори, трудно може да разчита на обществена подкрепа: 

"Трудно може да ускори темпото на реформите. За да можеш да прокараш непопулярни мерки, трябва да си убеден, че имаш солидна политическа подкрепа - както от правителството, така и от парламентарната група". Непопулярните мерки водят до недоволство, коментира той.

Цялото интервю може да чуете ТУК

(БНР; 02.12.2019)

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност