Интервюта

Илхан Кючюк: Разговорът в ЕС не е за имена, а за политики, които ще се провеждат

"Разговорът не е за имена, а за политики, които ще се провеждат", така Илхан Кючюк, евродепутат от АЛДЕ/ДПС, коментира пред БНР започващите обсъждания за избор на ключовите фигури, които ще оглавят европейските институции - Европейската комисия, Европейския съвет, Европейската централна банка, както и поста на външен министър на ЕС. Той коментира в предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт", че преговорите са много интензивни и посочи, че от АЛДЕ имат червени линии, които няма да прекрачват:

"Имаме интерес да има общ механизъм за контрол на миграционните процеси. Върховенството на закона и демокрацията и човешките права и свободи също е от изключително значение за България, защото по този начин ще отпадне мониторинговият механизъм спрямо България и Румъния и няма да има аргумент да не бъдем в Шенгенското пространство".

По думите му Европейският парламент има нужда от стабилно мнозинство, създадено на база ценностни политически сили: "Ние, от АЛДЕ, определяме Европейската народна партия и социалистите и демократите в ЕП като такива. ... Нашият апел ще бъде да се състави стабилно мнозинство, което да работи за устойчиво и ефективно законодателство, защото от миналия ЕП има около 250 законодателни акта, с които трябва да се занимае настоящият. Това е заради мнозинствата, защото, когато нямаш разбиране по общи ценности, не можеш да имаш и консенсусно законодателство".

Според него европейските граждани са дали сигнал за необходимост от реформи и ново лидерство в ЕС.  

Цялото интервю  можете да чуете от ТУК.

(БНР, 07.06.2019)

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност