Интервюта

Хамид Хамид: Ниската избирателна активност индикира, че избирателят е изморен и иска промяна на формулата на управление

Резултатите от евровота показват, че няма нужда от предсрочни избори, заяви пред БНР заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Хамид Хамид:

"Избирателят даде знак, че нужда от предсрочни избори няма, но ниската избирателна активност индикира едно – че избирателят е изморен и иска промяна на формулата на управление. Т.е. този сбор с аритметични мнозинства, които са там само заради властта и безидейно управление, нямат място. И ние ще настояваме да се промени формулата на управление на държавата и всеки ден ще искаме това. Говорим за формула около програма  и после да търсим партийна подкрепа за тази програма."

В предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“ Хамид каза също, че Движението за права и свободи (ДПС) е подготвило „Програма за ускорено догонващо развитие на България“. 

Сред мерките, заложените в нея, е лансираната през седмицата идея на депутати от ДПС за намаляване на ДДС за хляба, лекарствата и книгите.

Хамид каза още, че ДПС ще лансира идея „как да отървем инвеститорите от Зеления октопод, който изнудва инвеститори“:

"Изцяло програмата ни е насочена към ускоряване на икономиката и по-бързи темпове на растеж, които да ни позволят да догоним част от държавите членки в ЕС и да повишим стандарта на българския гражданин. На първо място, това ще стане с всички онези мерки, които са насочени против бюрокрацията, които ще намалят, ще скъсят времето, защото това време, тази загуба на време на инвеститорите кара много от тях да бягат от България или да предпочетат съседни нам страни".

Освен това ДПС продължава да настоява за експертен кабинет, който да управлява в рамките на сегашния парламент.

Цялото интервю чуйте от ТУК.

(БНР, 02.06.2019)

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност