20glasuvay

Интервюта

Участие на Велислава Кръстева в "Тази събота" по БТВ

На въпроса имаше ли сделка за повишаване на прага на преференциите между ГЕРБ и ДПС краткият отговор е „Не”. Това обяви в предаването „Тази събота” Велислава Кръстева, дългогодишен пиар и депутат на ДПС.
„Разговорите, които бяха водени, защото действително бяха правени консултации непосредствено преди да влезем в залата, засягаха приоритетите, които ДПС отстоява с предложенията си в изборния кодекс. Увеличаването на прага на преференциите, което наистина е наше становище, не беше обаче между тях”, уточни Кръстева. Това беше машинното гласуване, даването на възможност на 2 млн. български граждани да гласуват, агитацията на език, различен от официалния в условията на превод – това бяха предложенията, които ние коментирахме и за които настоявахме“, добави тя.
Според проучване на „Галъп интернешънъл“ 50% от българите мислят, че има скрита коалиция между ГЕРБ и ДПС. Велислава Кръстева отхвърли и това твърдение. Тя поясни, че ДПС са подкрепяли управляващата партия, когато решенията им са съвпадали с техните. По думите и за евролистите на ДПС тепърва ще се правят номинации.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност