Интервюта

Мустафа Карадайъ в "Годината": "Скандал" е думата на 2018 г.

"Скандал" е думата, с която председателят на ДПС Мустафа Карадайъ определи 2018 г. в предаването "Годината" по радио "Дарик".

"Нашият акцент е това, какво правим и какво се случва в държавата, защото ако погледнем през последните 10 години, държавата върви по инерция", подчерта Карадайъ. "Нещо повече, през последните 10 години почти няма целенасочено реализирана политика. Не казвам, че нищо добро не се е случило, но дори всичките неща, които са се случили на 100% да са възможно най-добрите, те са се случили ad hoc, а не защото са били целенасочена политика. От тази гледна точка, по този начин вървеж по инерция, ние няма как да догоним средния стандарт на Европейския съюз“, коментира още Карадайъ. 

Той допълни, че страната ни трябва да има ясна програма, за да се развива ускорено, а не са бъдем стабилната на дъното държава. "Почти през цялото време на 44-тото Народно събрание нашият призив е да се направи програма за ускорено и догонващо развитие на страната", припомни Мустафа Карадайъ.

"Почти през цялото време на 44-тото Народно събрание нашият призив е по-скоро първо дайте програмата, дайте посоката на развитие, дайте посоката на движение на страната, дайте да седнем да направим онази нужна и необходима програма за развитието на страната и то за ускорено развитие, догонващо, да стигнем средните европейски стандарти за качество на живот.

Ние сме една от най-бедните държави в Европейския съюз и от тази гледна точка поставянето на преден план на персоните, а не на програмата не е наша тема“, коментира лидерът на ДПС.

Според него личностите начело на управлението ще дойдат, както обикновено, но по-важното е да имат изготвена програма, по която да работят.

"Миналата година по това време имахме големи очаквания за промяна, за положителна промяна. За съжаление продължаваме от същото както през миналата година“, констатира Карадайъ.

Приемането на Закона за вероизповеданията е голяма крачка в защита на националните интереси на страната. Това коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Парламентът прие окончателни промени в Закона за вероизповеданията
 
"Някои от политиците и политическите партии се опитаха да използват и този закон за противопоставяне и разделение в обществото. Предложиха ред текстове за противопоставяне и разделение, които не бяха приемливи от различните вероизповедания. Но още пот самото начало, още от Консултативния съвет при президента, когато се взе решението да се направят нужните и необходимите промени, от тогава до днес, до тези текстове, които вчера успяхме да приемем в Народното събрание, ние сме били последователни в тази си посока и в тази си дейност", каза още Карадайъ.

Парите за църквата и мюфтийството скараха депутатите

"Всички вероизповедания, без изключение, подкрепиха това, което се прие. Има едни неприети текстове, против които реагираха всички вероизповедния. От тази гледна точка, поне по време на приемането на Закона за вероизповеданията се видя, че когато има ясна идея за решаване на проблеми и въпроси на хората, системните партии могат да си свършат работата и да не обръщат до такава степен внимание на вредните, противопоставящи елементи в обществото", добави още председателят на ДПС.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност