Интервюта

Хамид Хамид: Има обща воля за разкриване на твърденията за търговия с българско гражданство

„Ако се установи истинност на данните, доказателствата ще бъдат изпратени в прокуратурата“. Това заяви в предаването „Преди всички“ Хамид Хамид от ДПС, който е член на новата временна анкетна комисия за проучване на всички факти, данни и обстоятелства по повод изнесени в европейски и български медии твърдения за скандална подкупна схема при придобиване на българско гражданство от чужди граждани. Той подчерта, че в публикациите, които се разглеждат, се съдържат твърдения и факти за период, който е далеч преди скандала с арестувания директор на ДАБЧ.

„Почти винаги подобни комисии излизат и с препоръки за промени в законодателството“, каза той. По думите му всички твърдения ще бъдат проверени дали са достоверни:

„Такива комисии имат ограничен обхват. Но ако се съдържат каквито и да е данни, които съответстват на тези твърдения, доказателствата ще бъдат изпратени в прокуратурата. Има обща воля да се стигне до разкриване на тези твърдения и обстоятелства. Възможностите на такава анкетна комисия са да кани журналисти, граждани и всеки, който има какво да каже по темата. С този инструментариум разполага една анкетна комисия“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл ТУК

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност