20glasuvay

mobileheaderep2019

Интервюта

Участие на Рамадан Аталай в "Още от деня"

Не е новина, че студеният резерв на страната е активиран. Причината е увеличената консумация на електроенергия, това каза в студиото на "Още от деня" Рамадан Аталай, депутат от ДПС, член на Комисията по енергетика в НС.

Той посочи, че ТЕЦ "Варна" е включен, защото той е в готовност, на газ е и това дава възможността веднага да стартира и да се включи в енергийната система.

Цената на енергията на свободния пазар днес изненадващо надхвърли 190 лева, което е повече от двойно увеличение в сравнение с вчера. Това се дължи на факта, че недостигът на енергия в България вече е факт.

Рамадан Аталай подчерта, че принципната позиция на ДПС е против ядрената енергетика. Той беше категоричен, че в България трябва да бъде създадена енергийна стратегия. "Да я направим така, че да е ясно колко и какви местни суровини можем да ползваме, колко трябва да внасяме газ и откъде - дали да е руски, американски, ирански."

По думите му, приетият днес от парламента документ, не е актуализиране на енергийната стратегия. "Това е промяна само в частта за потока, който ще мине оттук. Аз бях против това нещо, защото, когато кажем - актуализираме енергийната стратегия, аз попитах защо нямаме промяна в стратегията в частта за "Белене"? В стратегията е записано, че ще строим само един блок в "Белене", в стратегията на "Белене" пише, че трябва да построим газо-парова централа, но това не е записано", уточни Рамадан Аталай.

 
 

Печат Е-мейл

footerimage

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност