20glasuvay

mobileheaderep2019

Интервюта

Участие на Джейхан Ибрямов по Радио К2

Джейхан Ибрямов, народен представител от ПГ на ДПС, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Президентското вето върху данъчните закони.

Джейхан Ибрямов заяви, че ПГ на ДПС е подкрепила президентското вето. Той изрази мнение, че когато в условия на политическа криза управляващите се борят за власт, няма как да приемат закони в интерес на хората. Според него приеманите закони са в ущърб на гражданите и те добре го усещат.

Съмненията, че ДПС тайно подкрепя управляващите.

„Много колеги журналисти ви подозират, че вие тайничко подкрепяте ГЕРБ в гласуванията по най-важните теми, а всъщност гласуването по тези теми определят кой е в опозиция и кой в управлението. Кажете ми вие отвътре как се усещате – в опозиция или част от управлението?”, попита водещата Клара Маринова. Джейхан Ибрямов заяви категорично, че нито тайничко, нито явно ДПС подкрепя сегашното управление. „Ние сме опозиция в Народното събрание и то изключително принципна опозиция и такива ще си останем! Но когато има законопроекти, които са в полза на България, на демокрацията и на развитието на страната, няма как да не се подкрепят при положение, че те са част от нашата политическа програма. Всичко друго е внушение!”, категоричен бе народният представител.

Оставката на Валери Симеонов.

„Вие още от началото на 44-то Народното събрание предупреждавате, че националистите не трябва да бъдат във властта и първи поискахте оставката на Валери Симеонов, защо?”, попита водещата Клара Маринова. Джейхан Ибрямов отговори, че ДПС са поискали не само оставката на Валери Симеонов, а изобщо разваляне на конструкцията на сегашното управление, защото тя е погрешно зачената. „Самата оставка е част от една „сапунена опера”, наричаща се сега управление на България, виждаме вечни драми, вечни любови, вечни скандали емоции и смисъл никакъв, така че какво значи оставката на Валери Симеонов при условие, че имаме и други крайни националисти във властта в лицето на другия вицепремиер Каракачанов, имаме излъчени министри от тяхната квота. Питам една птичка пролет прави ли, една оставка значи ли промяна?”, попита народният представител. Позицията на ДПС остава, че сегашното управление е вредно за страната с участието на крайни националисти в него.

„А съгласни ли сте, хипотетично, ако ГЕРБ остане в малцинство и развали сегашната конструкция, вие съгласни ли сте да сключите една сделка с тях и да имате съвместно управление, в смисъл да подкрепяте ГЕРБ като правителство на малцинството?”, попита водещата Клара Маринова. Джейхан Ибрямов отговори, че ДПС не е партия, която сключва сделки. Той обясни, че воденичният камък на ГЕРБ е липсата на политическа визия. Доказателство за това е политическият продукт, който произвеждат на два пъти – заиграване с популисти и крайни националисти. Въпросът е дали сега могат да произведат продукт, адекватен на ситуацията. Позицията на ДПС е, че държавността е в криза и е необходимо нейното реанимиране, както и възстановяване на демократичните процедури.

Протестите.

„Защо оставка и смяна на системата искат хората? Вие чувате ли ги и как отговаряте на техните призиви?”, попита водещата Клара Маринова. Джейхан Ибрямов отговори, че дневният ред на ДПС е в синхрон с дневния ред на хората. Според него хората разбират и знаят какво искат.

„Само че в разговори с вас и с БСП питам – нали и вие сте част от системата? Нали и вие участвахте в мандати за управление? Коя система да сменим и с коя система да я сменим?”, попипа водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че тук става дума за системата на управление на държавата, а тя се сменя чрез избори.

Водещата цитира последните социологически изследвания, според които ограничен кръг партии биха влезли в следващия парламент и попита в такъв случай кой с кого може да направи правителство. Народният представител отговори, че този въпрос в момента е твърде далечен, защото предсрочни избори не са насрочени. Според него ДПС е в добра кондиция и е готова за евентуални предсрочни избори. Ибрямов още веднъж подчерта, че на всички политически партии трябва да стане ясно, че в държавата трябва да има промени и сегашното управление трябва да се смени. Необходимо е институциите да започнат да си говорят и да се вдигне авторитета на парламента. Всичко това го казват хората, които протестират и това е важното, а не толкова кой с кого ще прави коалиция. Управлението на държавата изобщо не е самоцел за ДПС.

„”Държавата никога не е била в по-добра кондиция”, похвали се министър-председателят Борисов и опонентите му казаха, че демагогията отбеляза нов десетгодишен пик. Къде живее премиерът, та дава подобна оценка? Вероятно в някакъв друг “негов” си виртуален свят! Но за нас, българските граждани там няма място, така ли е?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че той също не желае да бъде във виртуален свят. Той отново подчерта, че предсрочните избори са неизбежни. „Предсрочните избори са неизбежни на базата на всичко, което говорих досега и изтъкнах като аргументи – всичките скандали, емоции и любови в управлението на държавата!”, завърши Джейхан Ибрямов разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2” на 22 ноември 2018 година.  

Печат Е-мейл

footerimage

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност