Интервюта

Рамадан Аталай: Даваме сигнал на управляващите, че не може да внасят лобистки текстове

Отношенията между местната власт и МВР и невралгичните промени в Закона за местното самоуправление - темата коментира в "Нещо повече" депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

"Въпросът е как ще бъдат осигурени средствата и как ще бъдат поделени отговорностите между Министерството на вътрешните работи и общините. Това е дезертиране на изпълнителната власт от отговорност да внесат промените от името на управляващата политическата сила. Буди съмнение, че това правят отделни хора от малкия политически партньор. Този път кворумът беше онзи сигнал, с който управляващите да разберат, че не може повече да внасят лобистки текстове. Внесеният текст е неприемлив от Министерството на вътрешните работи. Неприемливи са също лобистки текстове в енергетиката. ДПС се опитва да изостри вниманието на мнозинството, че някои текстове не са в интерес на обществото. Опозиционните политически сили трябва да бъдат винаги коректив", подчерта Аталай. 

Още по темата чуйте от звуковите файлове ТУК

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност