Интервюта

БЮРХАН АБАЗОВ: Протестът не постигна нищо за хората в Странджа

Няма връзка между исканията на протестиралите в София животновъди и проблемите на хората в Странджа, чиито стада бяха избити заради съмнения за чума. Това заяви в студиото на "Лице в лице" депутатът Бюрхан Абазов от ДПС. "Какво постигнаха протестиращите във връзка със заболяването? Отговорът е: "Нищо". Получиха 5 лв., нима получиха по-висока изкупна цена на млякото или на агнешкото месо?", коментира той. Според Абазов властта се е държала предвидимо: "Нагло и арогантно поведение пред дребните животновъди в селата, отстъпчиво поведение пред протестиращите и вадене на допълнителни пари при събирането на трима души пред Министерския съвет".
Уволнението на зам.-министър Цветан Димитров е доказателство за провала на управляващите в сектор "Животновъдство", смята още Бюрхан Абазов. Според него едва сега се случва това, което е трябвало да стане още с първите доказани случаи на чумата от преди 2 седмици - заграждане на селата, дезинфекциране, пунктове по кръстовищата. Депутатът отбеляза, че за такива ситуации има предварително разписан план и "полувоенизирана" система, която обаче явно не е сработила.
Народният представител смята, че всички слухове около епидемията са резултат от арогантното отношение на държавата, която не е изпратила свои представители да говорят навреме с животновъдите. И предупреди, че ако се забавим, на България може да бъде забранено да продава агнешко и овчи продукти в целия ЕС.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност