20glasuvay

Интервюта

Илхан Кючюк: Настоявам, че на Балканите може да сработи уникалният етнически модел на България

Питаме 17-те български евродепутати какво свършиха. Питайте и вие! Изборите у нас за Европейски парламент ще са на 26 май 2019 г. Вече припомнихме кои са 17-те български евродепутати. “24 часа” ги попита какво свършиха. Зададохме им 2 въпроса: 1. Какво направихте в Брюксел за ЕС като цяло? 2. Какво направихте за България? Публикуваме отговорите им. Питайте и вие!

Днес публикуваме отговора на Илхан Кючюк, ДПС/АЛДЕ: Настоявам пред европейските ни партньори,че на Балканите може да сработиуникалният етнически модел на България

Изборът ми за вицепрезидент на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) през 2015 г. и преизбирането ми с най-висок резултат през 2017 г. ми даде възможност да фокусирам работата си върху интеграцията на Западните Балкани на по-стратегическо ниво, но и да работя по този процес през погледа на националния интерес на България. А именно - да убедим нашите либерални партньори, че не трябва да се ограничаваме, когато говорим за разширяване на ЕС, а да мотивираме настоящите и бъдещите държави членки да работят усилено за един всеобхватен процес от взаимен интерес.

В продължение на четири години настоявам пред нашите европейски партньори, че на Балканите може да сработи уникалният етнически модел на България, който ще бъде гаранция за мира и просперитета на целия регион.

Преди година ръководих екип, с който подготвихме провеждането на конгрес в България на Европейската либерална младеж - така позиционирахме Младежкото ДПС на водещо място сред европейските младежки либерали. В резултат днес, само няколко месеца по-късно, имаме вицепрезиденти в европейската и световната либерална организация. Тези високи постижения са ресурс, който България може да капитализира.

Като един от най-важните си проекти мога да откроя “Ти и Брекзит”, който тъкмо стартира. Интерактивният интернет портал youandbrexit.bg е място, където българските граждани, живеещи във Великобритания, могат да получат информация по различни проблеми, свързани с техните права след Брекзит.

Ще продължавам да се вглеждам в икономическите, политическите и социалните промени, които ще настъпят за европейските граждани след напускането на Великобритания.

(24 часа, 04.06.2018)

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност