20glasuvay

mobileheaderep2019

Интервюта

Интервю на съпредседателя на ДПС Четин Казак в кулоарите на НС

 

С конкретни факти и доказателства категорично опровергахме неверността на спекулациите, които се разпространяват от наши опоненти и в някои турски медии, за някаква забрана наши колеги да посещават Турция или пък за преориентация на ДПС. Така съпредседателят на Движението Четин Казак коментира пред журналисти в парламента визитата на част от ръководството на Движението в Анкара от началото на седмицата.


Казак бил убеден, че както твърденията за тях са се оказали лъжа, така става дума за инсинуации и по отношение на почетния лидер на ДПС и депутата Пеевски. Самият факт, че влязохме и пребивавахме безпрепятствено в Турция показва, че този списък е абсолютно фалшив, той е пълна измишльотина, подчерта Четин Казак. Той допусна, че има среди - най-вече в България, заинтересовани да всяват колебания и съмнения сред избирателите на Движението за тенденциозно отношение на официалната власт в Турция.


В Анкара делегацията на ДПС е имала срещи с лидерите на двете най-големи опозиционни сили там - Народно-републиканската партия и Партията на националното движение, но не и с представители на управляващата политическа сила.


Потвърдихме, че ДПС ще продължава да бъде либерална формация с евроатлантически профил и получихме пълна подкрепа и поощрения от председателите на двете опозиционни сили, обясни Четин Казак. Аз съм убеден, че съвсем скоро и управляващата в Турция политическа сила ще осъзнае, че явно някой ги подвежда и ще възстановим отново добрия диалог, допълни той.


Във връзка с предстоящата през април Национална конференция на ДПС, на която трябва да се реши кой оперативно да ръководи партията, съпредседателят на Движението потвърди, че единодушно активът по места бил твърдо убеден, че единственият незаменим лидер е Ахмед Доган, и всички структури заставали плътно зад него. Мисля, че той е дал ясно да се разбере, че не желае да се връща в оперативната политика, но от друга страна няма да остане безучастен съзерцател - ще продължи да отстоява силата и сплотеността на партията, подчерта Казак. И разясни, че за оперативното ръководство и управленската формула на партията ще реши Националната конференция.

(БТА, 24.03.16 г.)

 

Печат Е-мейл

footerimage

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност