Интервюта

Участие на Рамадан Аталай в "Лице в лице" по БТВ (видео)

Има някакво обединяване между ГЕРБ и БСП по темата "ЧЕЗ", коментира в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ДПС Рамадан Аталай. Той имаше предвид изненадващата подкрепа, която получи от страна на ГЕРБ в пленарната зала идеята на червените да има анкетна комисия, която да разследва скандалната сделка с придобиването на ЕРП-то. От ГЕРБ обаче предложиха работата на анкетната комисия да се разшири - тя да провери и как е приватизирано дружеството през 2004 г., когато управляваше коалиция НДСВ - ДПС. Червените приеха.

"ДПС не бяха изненадани от темата, с която ще се занимава комисията за ЧЕЗ. Трябваше да проучим в началото планираната продажба на ЧЕЗ. Но както винаги ГЕРБ се опитват да променят същината на проблема и вкараха още едно изречение. Сега ще разглеждаме приватизацията и планираната продажба на ЧЕЗ", каза по този повод Аталай.

"Сега парламентът ще има и разследващи функции. Затова казах, че има обединяване на БСП и ГЕРБ. Първоначално БСП искаше да се разкрие, кой стои зад сделката. Поисках да ни дадат отговор на два въпроса от Гинка Върбакова. Единият бе, дали стои някой зад нея. Тя каза, че не стои. От ДАНС казаха също, че никой не стои зад тази сделка. А премиерът каза една сутрин, че не е информиран за сделката. От една година ЧЕЗ се продава, а институциите не знаят. Докато ДАНС каза, че са изпратили информации за това към институциите. Ако са дали на президента информацията, трябва и там да знаят", продължи депутатът от ДПС.

"И сега, в стремежа да се излезе от неудобната ситуация,  от МС, премиера и министрите, се поиска оставката на министъра, викна се Върбакова в МС и излязоха двама министри с нея и казаха, че държавата ще поиска 34 % от ЧЕЗ. На митинга на БСП се появиха стотици, но хората не бяха получили необходимата информация, че сделката върви и т.н. На митинга слушам, че държавата трябва на сто процента да влезе в ЧЕЗ. Но и ГЕРБ поискаха това. Учудих се, защо и премиерът не е на този митинг", посочи Аталай.

"Не е работа на политиците, на премиера да се намесва в работата на частните дружества. Когато те чувстват несигурност, напускат България. Много други фирми си заминават като ЧЕЗ. Няма сигурност заради намесата на институциите като пречка за развитие на икономиката ни", каза още той.

Рамадан Аталай не очаква някакво решение от тази парламентарна комисия.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност