Интервюта

Хамид Хамид: Целта ни със закона за собствеността на медиите е пълна прозрачност (ВИДЕО)


От реакцията на някои медии, разбираме, че имат какво да крият, заяви депутатът от ДПС.

Закона не третира толкова собствеността на медиите, колкото финансирането им. Искаме  всички да обявят своите непазарни източници- всички плащания, които са извън сферата на рекламата. Това са плащания, за които не се знае кой какъв ангажимент е поел, каза Хамид Хамид относно закона за собствеността на медиите в предаването "Денят на живо". 

"Медията не е ясно какво трябва да изпълни срещу тези пари. Просто искаме всеки български гражданин като влезе в регистъра да види от къде идват парите и срещу какво. Законодателството ни закъсня за онлайн изданията. Трябва да е ясно коя медия на кого е. Ако установи, че някой разполага с над 1/3 пазарен дял, трябва да се препрати към КЗК и да се задейства закона от монополното ни законодателство", каза още той. 

"Както стана с обвиненията към Делян Пеевски, че държи повечето печатни издания, с този закон ще стане ясно дали да вярваме на твърдения или на декларации към Министерствово на културата. Този закон ще извади на светло всички и ще отстрани инсинуациите, внушения и неистинни твърдения. Целта ни е пълна прозрачност. От реакцията на някои медии, разбираме, че имат какво да крият.  Трябва да се види, че някои медии получават пари от престъпници, които се крият в сръбските градове- например Белград. От възроптаването срещу закона ще излязат наяве", категоричен беше Хамид Хамид. 

Относно предложението за улеснено българско гражданство той заяви: 

Тук не става въпрос за българските изселници а за всички лица, които имат роднини български граждани. Има много хора с много смесени бракове и тези хора не могат да получат гражданство по облекчена процедура, а трябва да минават по нормалната. Това се отнася за стоици хиляди хора . Закона трябва да уреди равноправие за всички по света. Улеснена е процедурата при наличие на български произход. Наше предложение е и да отпадне изискването за 3 годишен срок за пребиваване на територията на страната. С тази процедура щяха да бъдат прескочени няколко параграфа за получаване на гражданство.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност