Интервюта

Хамид Хамид: Ще предлагаме модели на управление, а не аритметични мнозинства

Резултатът от вота не е само свалянето на едно правителство, макар че непосредствената цел е тази. Основната задача е да се направи дебат и да се поставят тежките проблеми, искаме обществото да чуе къде са проблемите и да предложим решение на тези проблеми. Това каза в предаването "12+3" Хамид Хамид от ДПС, след като стана ясно, че БСП ще внесе самостоятелно вота на недоверие към правителството, а ДПС ще го подкрепи със собствени мотиви.    Решението на Централния съвет е демонтаж на това правителство и отстраняване на националистите от него. Това не означава включване на ДПС, уточни Хамид и допълни: 

В речта на г-н Доган се казва, че не си струва моделът „Стани, да седна“ – да извадим националистите, да влезем ние и да продължи този модел. Самият модел не работи. 

Не сме женени за БСП, за да се чувстваме предадени. Ние сме отделна опозиционна партия със своя визия, подчерта пред "Хоризонт" Хамид Хамид. По думите му, в БСП не са разбрали речта на Ахмед Доган и не са разчели онова, което той казва:

Ние предлагаме различни модели, предлагали сме ги и ще продължим да предлагаме политики, модели и програми за управление, а не аритметични мнозинства… В момента всичко работи на проба-грешка, работи се хаотично… Така не може да се управлява държава… Не се реформират сектори от много години. Почти няма сфера, която да е реформирана и да работи добре. Не трябва само да се увеличават едни бюджети, да се раздават пари на калпак и да очакваме нещата да вървят добре. Няма как да вървят добре, защото това решава проблема за конкретния ден и за конкретния протест, но не решава проблемите вътре в самата система.  

Предстои ДПС да излезе с визия кои системи как трябва да бъдат реформирани в конкретика, съобщи Хамид и посочи:

Ние ще продължим да гласуваме при всеки вот, независимо дали участваме в него или не, ще гласуваме срещу правителството, защото смятаме, че това правителство е вредно за България.

От много години за корупция се говори като за общо и абстрактно понятие, без да се казва къде как кой колко. Корупцията е престъпление, отбеляза Хамид Хамид:

Ние искахме да се говори за корупция в определена сфера, в определен сектор с факти, с данни, а не да отваряме общ дебат за целия преход, защото това не може да е тема за един вот на недоверие.

Цялото интервю с Хамид Хамид слушайте в ТУК.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност