20glasuvay

Интервюта

Илхан Кючюк: България да използва Европредседателството за подобряване на имиджа си

България трябва да използва Европредседателството за подобряване на имиджа си. Страната ни трябва да покаже както на себе си, така и на Европа, че може да бъде фактор в Европейския съюз. Това казва в навечерието на българското председателство на ЕС Илхан Кючюк, член на Европейския парламент от групата на Алианса на либералите и демократите за Европа:

"В контекста на председателството на България няма как да избегнем тази така важна тема, аз съм изключително фокусиран върху нея. Смятам, че България би загубила изключително много, ако не използва Председателството да подобри своя международен имидж, но и в същото време да покаже както на себе си, така и на Европа, че може да бъде фактор в Европейския съюз"

Огромна роля имат всички български евродепутати за връзката между ЕС, ЕК и гражданите на България, във всеки регион, град, или село. Те са източника на информация за всичко, което се случва в Европарламента и променя живото на всеки човек. Това важи и за Северозападна България, където обаче от години регионът, макар най-близо до Европа, се отдалечава постоянно икономически:

"Всеки един български гражданин има право на информация, тя не трябва да остава в министерските кресла, а да отива и до най-малкото населено място, и в най-малкото кътче на Северозапада."

Според Илхан Кючюк, регионът трябва да се развива все повече в сферата на земеделието.

Цялото интервю може да слушате ТУК.

(БНР, 17.12.2017)

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност