20glasuvay

Интервюта

Участие на д-р Нигяр Джафер в "Още от деня" по БНТ

Ако управляващото мнозинство наистина е решило да даде кредит на доверие на министъра на здравеопазването, ще се окаже, че този кредит ще бъде много бързо изчерпан. Премиерът призова да преразгледат своето решение. Инстинктът на премиера не го лъже, каза д-р Джафер.

„Има медикамент за белодробна фиброза, който се плаща в 20 от страните. Това е конкретен случай за ревизиране на решението. Друг е въпросът какво се случва в здравната система въобще“, посочи тя.

Това, че хора с лични истории се включиха в този дебат, беше изненада за голяма част от нас. Това е нещо, което не се случва много често. С тези емоционални моменти колегите се помъчиха да допълнят рационалното, защото то не беше достатъчно. Дебатите за мораториума бяха водени многократно. Мнозинството остана непреклонно и не посегна на този мораториум. Грешно решение, защото няма да бъде решен нито един проблем на здравната система.

"Има други непопулярни стъпки, които трябва да се предприемат и те са болезнени. Но за това трябва да се търси надпартиен консенсус. Трябва да се предприемат две много важни стъпки – демонополизация на Здравната каса и електронно здравеопазване", заяви д-р Джафер.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност