20glasuvay

Интервюта

Хасан Адемов: "Бюджет 2018" е бюджет на пропуснатите възможности (видео)

Материята с несъстоятелността не е толкова лесна, но намерихме работещи текстове. В случаите на две неизплатени месечни заплати на 30% от работещите в дадено предприятие Главна инспекция по труда ще може в да поиска от съда да се обяви несъстоятелност. Това обаче ще е в сила от 1 юли, защото ГИТ не разполага с административен капацитет в момента. Това каза в "Денят започва" депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов - председател на парламентарната комисия по труда, социалната и демографска политика.

Според него във възможностите на инспекцията е организационно и структурно да реши този проблем до 1 януари, но трудно ще се справи с финансовия ресурс. Именно отлагането от 6 месеца предизвика драматичната реакция на госпожа Манолова, уточни депутатът.

На въпрос защо опозицията не подкрепи бюджета Адемов заяви, че ДПС има сериозни възражения към него.

Увеличението на разходите е с близо 2,5 млрд. лв., но ние не смятаме, че те ще бъдат разходвани рационално. Твърдението, че се изливат пари в нереформирани сектори, е вярно, подчерта той.

По думите му много важно е, че е "пропусната възможността да има инвестиционни разходи", а именно инвестициите водят до траен растеж, до значително увеличаване на БВП и други.

От тази гледна точка ние смятаме, че това е бюджет на пропуснатите възможности, обобщи Адемов.

(БНТ, 04.12.2017)

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност