20glasuvay

Интервюта

Велислава Кръстева: Позицията ни е за недопускането на националистите във власт (видео)

"ГЕРБ имат своята подкрепа като европейска народна партия, но нямат подкрепа за тази формула на правителството. Ние говорим за това не само вчера, ние говорим за това на всички нива, на всички европейски нива с партиите вътре в нашето либерално семейство, с останалите партии, навсякъде тази формула буди недоумение и това има своето обяснение. Тази формула е ценностно несъвместима с европейска Европа", каза в студиото на "Още от деня" Велислава Кръстева от ДПС.

Тя каза, че тяхната позиция е последователна и е "за недопускането на националистите във власт, включително и разговорите преди съставянето на това правителство", в които са заявили готовност да подкрепят "правителство на малцинството, което да е програмно ангажирано".

"Имаме много ясна тема и тя е отстояване и защита на демокрацията, защото така конструираната коалиция с националисти-популисти на власт застрашава демокрацията. И впрочем поведението на именно този вицепремиер всеки ден е доказателство за това как грубо може да се гази демокрацията и в същото време този човек да оставя на позицията си", продължи Кръстева.

Вижте разговора във видеото.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност