20glasuvay

Интервюта

Хамид Хамид: Вотът на недоверие ще бъде внесен, след като бъде приет Бюджет 2018

Хамид Хамид от ДПС коментира, че партията му първа е предложила промени в  Конституцията, с които да отпадне давността за приватизационните престъпления.  Наказателната отговорност винаги е лична подчерта той:

При приватизационни сделки, където се  установи, че е действала организирана престъпна група с цел да заграби  определени активи, в Наказателният кодекс, към момента действащият текст е  категоричен, че там следва конфискация на придобитото имущество, така че ако се  установи в някои сделки, че има такава престъпна група, биха могли хипотетично  да бъдат конфискувани в полза на държавата някои активи.

Оставката на председателя на парламента той коментира така:

За мен казусът с господин Главчев е приключен. Той приключи по достоен  начин, затова оставката му беше аплодирана от нашата парламентарна група.  Дадохме своята подкрепа за госпожа Караянчева - цялата ни група гласува  "за", защото мислим, че е редно най-голямата парламентарна група да  излъчи своят председател на Народното събрание, но това право да бъде излъчен  председател, кореспондира със своето задължение този председател да е  председател на цялотo Народно събрание.

Вот на недоверие ще има и той ще бъде внесен „веднага след приемане на  бюджета“, категоричен е Хамид, който подчерта, че ДПС искат управление, в което не участват националистически формации, а ДПС няма амбиции да е в управлението.

Цялото интервю може да чуете ТУК.

(БНР, 19.11.2017г.)

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност