20glasuvay

Интервюта

Нигяр Джафер: Езикът на омразата стана официален език в България (видео)

Очаквам Воля занапред да гласува с управляващите, прогнозира зам.-председателят на НС в Денят на живо

Езикът на омразата се превърна в официален език в България. За съжаление политиците не винаги са добрият пример за подражание. Това заяви  в "Денят на живо" по Канал 3 Нигяр Джафер от ДПС, зам.-председател на Народното събрание.

"Изглежда по-модерно е да мразиш. В този смисъл само с обединените усилия на всички можем да променим нещата", отбеляза д-р Джафер, която коментира и проведената днес дискусия в НС за агресията.

"Агресията става повсеместно поведение. Има много сериозни социални детерминанти на агресията - бедност, безработица, безизходица. Проведохме много сериозен дебат в НС, мисля, че там трябва да се провеждат тези дискусии. Стигнахме до извода, че дори да е заложена анатомично, агресията може да бъде овладяна", обясни депутатката от ДПС.

Тя бе категорична, че в петък ПГ на ДПС твърдо ще подкрепи искането на БСП за оставката на председателя на НС Димитър Главчев. "Нашата позиция е принципна: председателят на НС, който и да е той, трябва да е пръв сред равни, да спазва духа на правилника, да създава обстановка в залата за водене на дебат", отбеляза д-р Джафер.

"Утре ще си припомняме много пъти, че България все още е парламентарна република. В този смисъл защитата на ореола на премиера с цената на всичко не бива да се плаща. Припомням, че само преди няколко месеца имаше такъв дебат и само 4 гласа обърнаха вота с исканата оставка (на Димитър Главчев). Много интензивно се развиват събитията в последните дни."

Д-р Джафер разкри, че председателят на НС е бил много притеснен след скандала с Корнелия Нинова и отстраняването й от залата. "Имахме председателски съвет и истината бе, че той беше много притеснен, по-притеснени бяха и неговите съпартийци", сподели зам.-председателят на НС.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност