Интервюта

Участие на зам.-председателя на ПГ на ДПС Йордан Цонев в "Лице в лице" по БТВ

„Проблемът в здравеопазването е, че няма реформи. Проблемът е, че няма реформи в НЗОК. Не може да да се работи с една каса монополист. За последните години има увеличение пет пъти и половина на парите за здравеопазване, но със сигурност няма пет пъти и половина увеличение на качеството на услугите. Тази система е сбъркана и не трябва да се наливат повече пари там“.

Това каза пред депутатът от ДПС Йордан Цонев в коментар на приетия днес на първо четене Закон за държавния бюджет за 2018 година. "Няма да подкрепим кандидатурата на Кирил Ананиев. Трябва да се промени модела на здравеопазването. 100 пъти сме го казали на ГЕРБ. НЗОК трябва да се демонополизира. Така не може да се продължава. Сектор "здравеопазване" е каца без дъно. Правителството трябва да създаде условия системата да работи. Същото важи и за икономиката. Кабинетът трябва да създава условия на бизнеса и хората да създават блага. Сега управляващите повтарят, че благодарение на тях се е увеличил БВП, но това се дължи на всички", категоричен беше Цонев.

"В новия бюджет отново има големи зрителни измами. Икономическият растеж не се държи на правителството. Факторите са други. Правителството не е направило нищо за бизнеса. Продължава да има тежък административен рекет. Бизнесът обяснява на всичките ни срещи, че може да инвестира в пъти повече, но има административни пречки. Управляващите рекламираха бюджета по медиите, но не го предоставиха на опозцията, за да водим дебат. В този бюджет не са предвидени реформи", каза още депутатът.

Йордан Цонев коментира и вота на недоверие на БСП към коалиционното правителство на ГЕРБ и „Обединени патриоти“. "Ще подкрепим вота на недоверие, защото не одобряваме политиката на патриотите и цялостната политика на правителството. Това не са патриоти, а етнонационалисти. Аз ги наричам Обединени националисти. Има политически инструменти за демонтиране на националистите. Единият е алармирането на европейските институции. По време на председателството на ЕС в София всички ще чуят, че АЛДЕ, третата по големина партия в Европарламента, не одобрява присъствието на националисти във властта. Ние няма да ги бием и да говорим глупости като тях. Ще използваме само политически методи. Участието на националисти в управлението спъва България и за Шенген", завърши Цонев.

(epicentar.bg, 09.11.2017г)

Печат

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност