Интервюта

Хамид Хамид: Преформатирането на кабинета "Борисов 3" минава през сваляне на правителството (видео)

Срокът за създаване на нов кабинет в 44-тото Народно събрание изтича, заяви депутатът.

Преформатирането на кабинета "Борисов 3" минава през сваляне на правителството. Срокът за създаване на нов кабинет в 44-тото Народно събрание изтича. ГЕРБ имаха достатъчно време да отстранят воденичния камък на шията си, превръщат се в националисти. Това коментира в предаването "Денят на живо" по Канал 3 Хамид Хамид, заместник-председател на ПГ на ДПС.

"ГЕРБ обвиняват другите за всички грешки. Ще използваме всички демократични средства за демонтаж на това правителство, включително вота на недоверие. Винаги има първи път за успех, това правителство е вредно за държавата", заяви Хамид Хамид.

По думите му ДПС няма да подкрепи Бюджет 2018. "Увеличените пари в някои сектори се раздават на калпак, без да има реформи, ГЕРБ си купува по този начин спокойствие. Например с този бюджет не се решават проблемите в сектор "Образование", въпреки повишението на учителските заплати", допълни Хамид Хамид. 

 
Според него трябва да се направят още промени в Закона за офшорките. 
 
"ДПС предложи изменения в Закона за банковата несъстоятелност, тъй като има разграбване на активите на КТБ през кухи фирми. Например всяка бензиностанция на "Петрол" е била ипотекирана в полза на банката, но това е заличавано избирателно. Схемата за разграбване е била предварително подготвена от организирана престъпна група. Нашият закон атакува фиктивни банкови сделки", отбеляза Хамид Хамид. Депутатът обаче уточни, че трябва да се види дали това не е противоконституционно.
"Подкрепяме Закона за приватизацията, тъй като има очаквания за изсветляване на процеса", каза още депутатът от ДПС. 
 

(Канал 3, 07.11.2017г)

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Декларация за поверителност