20glasuvay

Интервюта

Симеон Симеонов: Към военния бюджет трябва да се подходи по коренно различен начин

Към военния  бюджет трябва да се подходи по коренно различен начин. Това обясни пред "Хоризонт" генералът от резерва  Симеон Симеонов, който е депутат от ДПС и два мандата началник на отбраната:  

Когато не се взимат  необходимите финансови средства за обслужване на нормалните разходи, там няма и поле за изява за повишаване на оперативните способности на българската армия. Парите,  които са за капиталови разходи, са изключително ограничени. Проведоха се  няколко модернизационни проекта, но реално парите, които се влагаха за  изплащането на тези модернизационни проекти се афишираха съвсем официално, но  когато се сложи чертата и се направи разчет какви средства остават за ежедневна  дейност, за повишаване оперативните способности на българската армия, се вижда,  че почти не остават пари. Командирите от всички видове въоръжени сили и преди,  и сега правят всичко възможно да изстискат максимално от този ресурс, който  държавата предоставя на армията, най-доброто, за да могат да подготвят хората.  Вече недоволството и проблемите толкова са се натрупали, че много от хората  загубиха вяра и тяхната мотивация изключително силно намаля, затова говори и  процентният недостиг на военнослужещи от всички видове въоръжени сили, най-вече  сухопътни войски. Реално нещата са стигнали до краен предел.  

Цялото интервю може да чуете ТУК.

(БНР, 29.10.2017г)

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност