20glasuvay

Интервюта

Джейхан Ибрямов: Вместо конфликтни точки, да търсим решения

Диалогът между комисията по отбрана в парламента и министъра на отбраната Красимир Каракачанов по теми от програмата за работата на МО и проекта за модернизация дотук се наложи, благодарение и на двете страни. И се надяваме да продължи с екипа на МО по всички теми за подобряване на състоянието на Българската армия. А оценката ми като политик е, че това състояние не е добро. Затова бюджетът за отбрана по-бързо трябва да достигне заложените нива, според договореностите в рамките на Алианса от процента от БВП. И модернизацията на армията ни трябва да се извършва с по-бързо темпо, а не да се забавя от различни казуси.
Отстоявам мнението, че дори и създадената с добри намерения временна комисия в НС, която да изяснява спазена ли е процедурата по избор на нов изтребител, се вписва в този процес на убиване скоростта на модернизацията. А както разбираме от изслушванията в комисията досега, експертността в изработване на модела за избор на нов боен самолет за нашите ВВС е била на високо ниво. Има, естествено, и пропуски, но се надявам временната комисия да излезе с обективно мнение.
Армията очаква действията на политиците, а дотук само отлагаме проблема. Така че вместо да търсим конфликтните точки и да посочваме виновните с пръст - да търсим решения.
Като питанка стои темата за рестартиране на процедурата по избор на изтребител, защото на този етап двама души я повдигат - професор Тагарев, излъчен като служебен министър от президента Плевнелиев, и самият бивш президент Росен Плевнелиев.
Парламентът не може да носи тази отговорност, тя е на Министерски съвет.

(в.Българска армия, 15.09.2017г)

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност